Факультет економiки та управлiння

Про наукове відрядження ст. викл. кафедри Лопух К.В. у Deutsches-Polen Institut, м. Дармштадт, Німеччина22 Вересня 2015р.

       Ст. викл. кафедри К.В.Лопух взяла участь у роботі німецько-польсько-українського міждисциплінарного наукового семінару - Літній академії (Sommerakademie-2015), який проводить Німецько-польський інститут (Deutsches-Polen Institut). Мета цього наукового семінару – ознайомитися і розширити теми наукових досліджень, поглибити знання з проблем, які досліджуються молодими науковцями з різних країн, показати міждисциплінарний характер наукових досліджень, поглибити взаємозв’язки між німецькою, польською та українською націями. 
       Участь у роботі Літньої академії включала виступ з доповіддю, участь у дискусіях та обговоренні різних актуальних економічних, культурних, політичних проблем у німецько-польсько-українських відносинах в їх історичному розвитку, можливість попрацювати в бібліотеці інституту та поспілкуватися з німецькими і польськими фахівцями у сфері економіки, політології та культури.
       Лопух К.В. презентувала свою доповідь на тему: «Ідеї німецької історичної школи в українській економічній думці ХІХ ст.: минуле та сучасність», в якій показала тісні взаємозв'язки між українськими та німецькими науковцями у ХІХ ст. та значний вплив ідей німецької історичної школи на українську економічну думку. Тема доповіді викликала велику зацікавленість з боку як модератора секції – проф. Ганса-Юргена Бьомельбурга, так і колег по науковому семінару.

       По закінченню наукового семінару К.В.Лопух отримала сертифікат про участь, а також важливий досвід наукової роботи та міжнародного спілкування.