Технологія виробництва і переробки продукції тваринництваМета дисципліни - підготовити економіста, менеджера до участі у розробці нових моделей технологічного процесу і впровадження сучасних технологій з врахуванням біологічних особливостей видів, агрокліматичних, енергетичних, екологічних та інших умов виробництва. У процесі вивчення дисципліни „Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” студент повинен знати і вміти : 1.вивчити технологію виробництва продукції тваринництва у спеціалізованих і фермерських господарствах, в умовах присадибних господарств; 2.опрацювати методологію розрахунків виходу продукції за одиницю часу, у розрахунку на одну голову та ін; 3.вміти виконувати елементарні розрахунки технологічних параметрів виробничих процесів; 4.знати основні поняття і категорії, що застосовуються у технічній документації процесів виробництва продукцїї тваринництва; 5.набути навиків аналітичного мислення, стосовно побудови принципових схем виробничих операцій із параметрами мінімізації витрат у відповідних галузях тваринництва та вмінню виявляти складові її ефективності; 6. знати нормативні показники та методологію їх застосування у розрахунках параметрів технологічних процесів виробництва і зберігання продукції тваринництва. Перелік компетентностей, які формуються при вивченні теми: - загальні: здатність до аналізу і синтезу, базові загальні знання, навики управління інформацією, здатність застосовувати знання на практиці, дослідницькі навики і уміння, здатність до навчання, здатність працювати самостійно; - глобальні: здатність критично мислити і генерувати креативні ідеї та вирішувати важливі проблеми на інноваційній основі, знання особливостей та тенденцій розвитку об’єкту та предмету дослідження; - спеціальні (фахові): розуміння основ технології виробництва продукції тваринництва, оцінка розвитку галузей тваринництва, порівняльна оцінка базових та інноваційних технологічних процесів. Остання редакція: 22.01.16 |