Економіка виробництва та переробки сільськогосподарської продукціїМетою дисципліни є розкриття особливостей економіки окремих видів сільськогосподарського виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, їх взаємодії, визначення їх місця в агропромисловому комплексі та перспективних напрямків розвитку. Завданнями дисципліни є : У процесі викладання дисципліни реалізуються наступні завдання: - визначення місця та ролі окремих видів діяльності у сфері сільського господарства та переробки продукції в національній економіці; - з’ясування сучасного стану окремих видів діяльності у сфері сільського господарства та переробки продукції і особливостей їх розміщення; - визначення стану розвитку ринків продукції рослинництва і тваринництва, їх експортного потенціалу та особливостей функціонування; - оволодіння підходами до оцінки показників ефективності виробництва та переробки сільськогосподарської продукції; - окреслення перспектив розвитку окремих видів діяльності у сфері сільського господарства та переробки сільськогосподарської продукції. Перелік компетентностей: загальні: здатність до аналізу і синтезу, розв’язання проблемних питань, прийняття рішень; здатність спілкуватися з експертами з у галузі зерновиробництва і зернопереробки; здатність застосовувати знання на практиці; розвиток дослідницьких навичок та умінь; - глобальні: знання особливостей та тенденцій сучасного цивілізаційного розвитку, уміння проводити дослідження національного і міжнародного характеру та масштабу, здатність критично мислити і генерувати креативні ідеї та вирішувати важливі проблеми на інноваційній основі; спеціальні (фахові): визначення місця, ролі та стану виробництва і переробки зерна в національній економіці; визначення стану розвитку ринку зерна та продуктів його переробки, експортного потенціалу та особливостей функціонування даного ринку; оволодіння підходами до оцінки показників ефективності виробництва та переробки зерна; окреслення перспектив розвитку зерновиробництва. Остання редакція: 22.01.16 |