Технологія виробництва і переробки продукції рослинництваАНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ Технологія виробництва і переробки продукції рослинництва (Technology of production and processing of plant products) Рекомендована для здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, освітня програма - «Економіка агробізнесу та агротрейдинг»
Мета дисципліни:набуття знань і навиків з питань агротехніки вирощування сільськогосподарських культур, стандартизації і сертифікації, оцінки технологій за показниками якості одержуваної сировини, сучасних методів зберігання, транспортування, первинної і поглибленої переробки продукції рослинництва, необхідних менеджеру, економісту аграрних і переробних підприємств АПК.
Міждисциплінарні зв’язки:Опанування даної дисципліни формує основу необхідних знань, умінь, навичок для вивчення дисциплін фахового спрямування: економіка підприємства агробізнесу, аграрний менеджмент, виробничі процеси в агробізнесі, інноваційна діяльність в агробізнесі, обгрунтування господарських рішень та оцінювання ризиків тощо.
Результати навчання, методи навчання та засоби діагностики: Таблиця 1 – Методи навчання та засоби діагностики результатів навчання з навчальної дисципліни «Технологія виробництва і переробки продукції рослинництва» у відповідності до результатів навчання
Зміст навчальної дисципліни за темами:
Тема 1. Наукові основи формування ефективних систем технологій у рослинництві. Тема 2. Хлібні злакові культури.Тема 3. Зернобобові культури. Тема 4. Олійні культури. Тема 5. Ефіроолійні культури. Тема 6. Коренебульбоплоди. Тема 7. Овочеві культури. Тема 8. Плодові і ягідні культури. Тема 9. Кормові культури. Тема 10. Лікарські рослини.
Науково-педагогічні працівники, що забезпечують викладання навчальної дисципліни, та адреси їх електронної пошти: Іваненко Федір Вікторович кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри бізнес-економіки та підприємництва, ivanenko.fedir@kneu.edu.ua
Рекомендовані інформаційні джерела:
1. Базалій В.В. Зінченко О.І. Лавриненко Ю.О. Рослинництво: підручник.- 2020.- 520 с. 2. Вакал А. П., Литвиненко Ю.І. Рослинництво : навчальний посібник. – Суми : [ФОП Цьома С.П.], 2021. – 128 с. 3. Іваненко В. Ф., Іваненко Ф. В. Технологія виробництва і переробки продукції рослинництва: лабораторний практикум.– К.: КНЕУ, 2018. – 162 с. 4. Мазур В. А., Поліщук І. С., Телекало Н. В., Мордванюк М. О. Рослинництво : навч. посібник (I частина). Вінниця, ВНАУ, 2020. - 349 с. 5. Мельник А.В. Троценко В.І. Рослинництво з основами технології переробки. Практикум.- Університетська книга , 2023.-384 с. 6. Петриченко В., Лихочвор В. Рослинництво. Нові технології вирощування польових культур : підручник. Київ :В-во «Українські технології», 2020.- 806 с. Робоча програма навчальної дисципліни Методичні матеріали з вивчення навчальної дисципліни
Остання редакція: 18.02.25 |