Технологія виробництва і переробки продукції тваринництваАНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва (Technology of production and processing of livestock production) Рекомендована для здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, освітня програма -«Економіка агробізнесу та агротрейдинг» Мета дисципліни: набуття знань і навиків у розробці нових моделей технологічного процесу і впровадження сучасних технологій з врахуванням біологічних особливостей видів, агрокліматичних, енергетичних, екологічних та інших умов виробництва продукції тваринництва. Міждисциплінарні зв’язки: опанування даної дисципліни формує основу необхідних знань, умінь, навичок для вивчення дисциплін фахового спрямування: економіка підприємства агробізнесу, аграрний менеджмент, виробничі процеси в агробізнесі, інноваційна діяльність в агробізнесі, обгрунтування господарських рішень та оцінювання ризиків тощо. Результати навчання, методи навчання та засоби діагностики: Таблиця 1 – Методи навчання та засоби діагностики результатів навчання з навчальної дисципліни «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» у відповідності до результатів навчання
1. Наукові основи формування ефективних систем технологій у тваринництві. 2. Технологія виробництва, зберігання і переробки молока. 3. Технологія виробництва, зберігання і переробки яловичини. 4. Технологія виробництва, зберігання і переробки свинини. 5. Технологія виробництва, зберігання і переробки продукції птахівництва. 6. Технологія виробництва, зберігання і переробки продукції вівчарства. 7. Конярство. 8. Технологія виробництва, зберігання і переробки продукції рибництва. Науково-педагогічні працівники, що забезпечують викладання навчальної дисципліни, та адреси їх електронної пошти: Іваненко Федір Вікторович кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри бізнес-економіки та підприємництва, ivanenko.fedir@kneu.edu.ua Рекомендовані інформаційні джерела: 1. Бірта Г.О., Бургу Ю.Г. Основи рослинництва і тваринництва: навчальний посібник.-. В-во «Центр учбової літератури».- 2019.-304 с. 2. Ібатуллін І.І., Пабат В.О., Маньковський А.Я. та інші Стандартизація у тваринництві: навчальний посібник, В-во «Ліра-К», 2019.-548 с. 3. Сусол Р. Л. Технологія виробництва екопродукції тваринництва [Електронний ресурс]: курс лекцій .- Одеса : ОДАУ, 2019. - 243 с. 4. Манойленко С.В. Тваринництво : посібник для самостійної роботи та дистанційного навчання.- Кропивницький : ЦНТУ, 2020. – 100 с. 5. Хмельничий Л.М., Повод В.В., Бордунова О.Г. Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва : підручник. [Електронний ресурс] - Суми : СНАУ, 2023. -244 с. 6.Дистанційний курс“Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” [ http://dom.kneu.kiev.ua/course/view.php?id=402]. Робоча програма навчальної дисципліни Методичні матеріали з вивчення навчальної дисципліни
Остання редакція: 18.02.25 |