Факультет економiки та управлiння

Участь викладачів та аспірантів кафедри у роботі Круглого столу “Парадигмальні праці в сучасному дискурсі економічної науки”10 Жовтня 2016р.

Викладачі та аспіранти кафедри взяли участь у роботі Круглого столу “Парадигмальні праці в сучасному дискурсі економічної науки”, присвячений 240-річчю “Доброту націй” А.Сміта та 80-річчю “Загальної теорії” Дж.М.Кейнса, що відбувся 6 жовтня 2016 р. в Київському національному університеті імені Т.Шевченка.

До програми всеукраїнського наукового заходу були включені доповіді проф. Фещенко В.М., доц. Воробйової Л.В., ст. викл. Волкової О.М., ст. викл. Лопух К.В., аспірантки Цаповської М.В.:

«Еволюція ідей Дж. М. Кейнса в другій половині ХХ ст.: від неокейнсіанства до нового кейнсіанства» (Фещенко В.М.)

«Роль парадигмальної праці А. Сміта «Добробут нації» у визначені вартості товару представниками української школи фізичної економії» (Воробйова Л.В.)

«Адам Сміт про причини нерівності в суспільстві» (Лопух К.В.)

«Взаємодія держави та ринку: цивілізаційний підхід» (Волкова О.М.)

«Вплив парадигмальних ідей А. Сміта на українську економічну думку ІІ половини ХІХ – початку ХХ ст.» (Цаповська М.В.)

          Під час роботи Круглого столу було розглянуто роль, вплив та сучасне значення основних праць А.Сміта та Дж.М.Кейнса для розвитку економічної теорії, світової та української економічної думки, а також економічної науки в цілому.