Факультет економiки та управлiння

Методологічний семінар «Історико-економічні науки: сучасний стан та вектори розвитку»27 Жовтня 2015р.

Зі спільною доповіддю на методологічному семінарі «Історико-економічні науки: сучасний стан та вектори розвитку» виступили проф. кафедри В.М.Фещенко та ст. викл. К.В.Лопух, які розглянули проблему ставлення сучасних економістів до власної історії та ролі і місця історії економіки та економічної думки у системі фундаментальних економічних дисциплін, що мають вивчатися студентами у вищій школі.

Під час свого виступу доповідачі розглянули проблеми у розвитку історико-економічних наук, зокрема втрату інтересу економістів до вивчення історії економічної думки. Звернули увагу на необхідність вивчення історії економіки і економічної думки та удосконалення їхньої методології на засадах цивілізаційного аналізу. В такому форматі історико-економічні науки стають фундаментом теоретичної економічної науки, визначають розвиток економічної науки в цілому; формують світогляд, компетентності та економічну культуру студентів економічних спеціальностей.

Крім того, було проаналізовано місце історико-економічних наук у навчальних програмах західних ВНЗ. Отримані висновки засвідчили про значну роль в економічній освіті історії економічної думки, економічної історії.