Факультет економiки та управлiння

Участь викладачів кафедри у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Парадигмальні зрушення в економічній теорії ХХІ ст.» 15-16 жовтня 2015 р.21 Жовтня 2015р.

     15-16 жовтня 2015 р. в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Парадигмальні зрушення в економічній теорії ХХІ ст.», в якій взяли участь викладачі та аспіранти кафедри, зокрема завідувач кафедри, проф. Степаненко С.В., проф. Фещенко В.М., доц. Колядич О.І., доц. Лавриненко В.М., доц. Логінов М.М., ст. викл. Погорєлов С.Б., ст. викл. Лопух К.В., ас. Полюсевич Ю.Г., аспіранти Мага А.М. та Цаповська М.В.

     У перший день конференції (15 жовтня) на пленарному засіданні представили кафедру і виступили зі своїми доповідями проф. Степаненко С.В. та проф. Фещенко В.М. У своїй доповіді «Принципи історизму та генезису в економічних дослідженнях» проф. Степаненко С.В. підняв проблему розвитку методології економічної науки, розглянувши зокрема принцип історизму як складову класичної економічної науки та принцип генезису як фундаментальний принцип методології некласичної економічної науки, який значно поглиблює уявлення про сутність і спрямованість змін у господарській системі.

     Проф. Фещенко В.М. у своїй доповіді «Актуалізація історико-економічних підходів у методології сучасного аналізу господарських систем» звернула увагу учасників конференції на роль та значення історії економіки та економічної думки для розвитку економічної теорії, аналізу еволюції господарських систем та господарської практики. В.М.Фещенко наголосила на необхідності застосування історико-економічних підходів для аналізу особливостей розвитку сучасних господарських систем, оскільки це має як науково-теоретичне, так і освітньо-пізнавальне значення.

     У другий день (16 жовтня) у рамках конференції активно працювали секції, де було презентовано низку цікавих доповідей, відбувалися жваві дискусії та обговорення.

     В цілому хочемо відмітити високий організаційний, науковий та професійний рівень підготовки та проведення конференції.