Факультет економiки та управлiння

Участь викладачів кафедри у роботі Круглого столу «Підприємництво як рушійна сила суспільного прогресу», ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України»05 Грудня 2016р.

В межах наукової співпраці 1 грудня 2016 р. викладачі кафедри взяли участь у роботі Круглого столу «Підприємництво як рушійна сила суспільного прогресу», що проводився на базі відділу економічної історії Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Кафедра широко була представлена серед учасників круглого столу, зокрема виступили проф. Фещенко В.М. – на тему: «Українська економічна думка про інституційні чинники розвитку підприємництва (ост. третина ХІХ ст. – поч. ХХ ст.)», проф., завідувач кафедри Степаненко С.В. – з темою «Підприємництво у виробничій сфері», проф. Чуткий А.І. – з темою «Підприємництво – національна риса українців, нівельована низкою історичних зламів». У дискусіях також взяли участь викладачі та аспіранти кафедри – доц. Воробйова Л.В., ст. викл. Волкова О.М., ст. викл. Лопух К.В., асп. Цаповська М.В.

           
  проф. Степаненко С.В.                проф. Фещенко В.М.            проф. Чуткий А.І.

Під час засідання круглого столу було піднято широке коло наукових, історико-економічних та практичних проблем становлення і розвитку вітчизняного підприємництва, його сучасного стану. Про актуальність запропонованої теми круглого столу засвідчили жваві дискусії та обговорення щодо перспектив розвитку підприємницької діяльності в Україні та значення історико-економічних досліджень у відродженні вітчизняного підприємництва.