Факультет економiки та управлiння

Засідання Наукового товариства імені Сергія Подолинського17 Листопада 2015р.

Члени Наукового товариства імені Сергія Подолинського та всі бажаючі запрошуються 19 листопада на 17 годину в Музей літератури (вул. Богдана Хмельницького, 11, біля метро «Театральна») на вечір Євгена Сверстюка, де відбудеться презентація його книжки поезій «Писані синім крилом». Вірші читатимуть молоді актори Львівського театру імені М.Заньковецької.

У зв’язку з цим збори Наукового товариства імені Сергія Подолинського і доповідь Бойка Миколи Васильовича «Екзистенційний вимір мови» переносяться 21 січня 2016 р.

17 грудня 2015 р. в Будинку вчителя о 18 годині буде проведено презентацію книжки наукових праць М.Д.Руденка «Енерґія проґресу. Вибрані праці з економії, філософії і космології», упорядником якої стала Раїса Панасівна Руденко.
    До книги увійшли новаторські праці мислителя, письменника і правозахисника, лауреата Шевченківської та міжнародних премій, Героя України Миколи Руденка (1920-2004). Відмий український інтелектуал і гуманіст ХХ-ХХІ ст. постає перед читачем в іпостасях рідкісного філософа, косонога та економіста. Доробок мислителя набуває особливої національної і загальнолюдської значущості у час наростання глобальних викликів і загроз, бо утверджує принципово нові світоглядні й наукові парадигми рятівного знання. Уперше зібрані в одній книзі найважливіші праці Миколи Руденка з фізичної економії, онтології і космології пропонуються науковцям, студентству, державним достойникам, читачам, котрі прагнуть долучитися до скарбниці новітнього і водночас питомо українського життєствердного знання, яке наш видатний сучасник адресував українству і людству.