Факультет економiки та управлiння

Участь викладачів кафедри у роботі Круглого столу «Роль економічної науки у суспільному розвитку: До 100-річчя НАН України»29 Листопада 2018р.

У межах співпраці Вищої школи та Академічної науки 22 листопада 2018 року викладачі кафедри проф.В.М.Фещенко та доц. К.В.Лопух взяли участь у роботі Круглого столу «Роль економічної науки у суспільному розвитку: До 100-річчя НАН України», що відбувся у ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України».

Проф. В.М.Фещенко виступила з доповіддю «Вітчизняна економічна наука початку ХХ ст. у системі українського державотворення: сучасний погляд», наголосивши на винятковому значенні науки і освіти у складні моменти соціально-економічного розвитку суспільства. К.В.Лопух у своєму виступі «Роль історії економічної думки в розвитку економічної науки: сучасний дискурс» зазначила про важливість і необхідність вивчення історії економічної думки в університетах.

В цілому Круглий стіл було присвячено актуальним питанням історії, сьогодення та перспектив розвитку економічних досліджень в України та НАНУ. З матеріалами всіх учасників Круглого столу можна ознайомитися на сайті ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України».