Факультет економiки та управлiння

Наукове відрядження доц. кафедри Ксенії Лопух в Університеті Пікардії Жюля Верна, м. Ам'єн (Франція)20 Червня 2023р.

Науковий візит до Лабораторії був цікавим і продуктивним. Знайомство з організаційною структурою та науковою діяльністю LEFMI, а також участь у роботі літнього Кампусу дали можливість подискутувати з колегами на актуальні навчальні та сучасні події в Україні, пов’язані з війною. Обговорювали наукові проблеми та напрямки наукових досліджень Лабораторії. Зокрема, цікавими напрямками досліджень для науковців та аспірантів Лабораторії є соціально-економічні проблеми та розвиток африканських країн, функціонування сучасних фінансової та монетарної систем, ґендерні питання.

Особливо актуальною подією під час візиту був науковий міжнародний воркшоп “Sovereign Debt: Between Crises and Confidence”, де були розглянуті питання історії та сучасних викликів наявності великого суверенного боргу. Обговорювали і проблему виникнення боргу під час війни та аналізували історичний досвід боротьби з високим державним боргом та шляхи його зниження. Значний інтерес викликала презентація ключового спікера KrisJamesMitchener з університету Санта Клара (США) на тему «Public Debt in Historical Perspective».

Спілкування з колегами засвідчило значний інтерес до України, наших наукових досліджень та велику підтримку. Тому запланували подальшу співпрацю у різних наукових форматах.