Факультет економiки та управлiння

Участь викладачів кафедри у Круглому столі «М.І.Туган-Барановський: вчений, громадянин, державотворець»02 Лютого 2015р.

29 січня 2015 р. у ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» відділом економічної історії було проведено Круглий стіл на тему «М.І.Туган-Барановський: вчений, громадянин, державотворець», присвячений 150-й річниці від дня народження всесвітньовідомого українського вченого-економіста. Програма круглого столу була широкою і насиченою, як за обсягом розглянутих проблем у науковій спадщині М.І.Тугана-Барановського, так і за участю вчених та науковців. Були розглянуті питання інтелектуальної біографії М.Тугана-Барановського, методологічні аспекти творчості вченого, його соціальна теорія розподілу, монетарна концепція, теорія відтворення, інтерпретація циклічності та інші.

У роботі круглого столу взяли участь В.М.Геєць, А.А.Гриценко, П.М.Леоненко, М.І.Савлук, Т.В.Гайдай, Ю.М.Бажал, В.В.Небрат, Н.А.Супрун, Ю.В.Ущаповський та інші.

Нашу Кафедру представляли проф. В.М.Фещенко, яка виступила з доповіддю «М.Туган-Барановський про народне господарство», а також викладачі та аспіранти кафедри К.В.Лопух, Ю.Г.Полюсевич, М.В.Цаповська.